Personlig posturalträning

Med posturalträning hjälper jag dig som har kroppsliga obalanser som stelhet, smärta eller värk att återskapa en mer naturlig hållning, få bättre funktion och frihet att röra dig som du vill!

Träningen passar alla oavsett om ditt mål är att minska smärta/värk, få bättre hållning och funktion eller att öka din prestation.

Posturalträning enligt OptimumMetoden/Physioscale är en unik träningsform som återskapar naturlig hållning och balans i hela kroppen. Träningen passar dig som har kroppsliga obalanser och besvär som t ex stelhet och värk i nacke, knä eller rygg mm.

När djupt liggande hållningsmuskulatur fungerar optimalt och lederna är i rätt position kan kroppen fördela belastning och utföra rörelser, utan att spänningar, stelhet och kronisk smärta uppstår. Fokus ligger på grundorsaken till smärtproblemen istället för att bara lindra symtom.

Nybesök

1,5h 1350kr

Vid ett besök ingår:

  • hållningsanalys och funktionstester
  • genomgång av personligt träningsprogram
  • mail med övningarna i pdf med bilder+text
  • vid behov uppföljning via zoom, 10-15 min, efter ca 1-2veckor för t.ex. frågor om övningarna

Vid första besöket görs en hållnings- och funktionsanalys och vi går igenom ett personligt träningsprogram, som även skickas via mail med bilder och beskrivningar. Övningarna utförs sedan hemma fram till nästa besök. 

Antalet övningar anpassas till den tid du är beredd att investera.

Träningen kan göras på små ytor, utan avancerad utrustning och är sällan så ansträngande att du behöver duscha efter.

Boka helst 2 dygn i förväg då jag innan första tillfället mailar jag ett formulär med frågor om din nuvarande situation och besvärshistorik. Svaren är sedan utgångspunkt för samtal, analys och utformning av träningsprogram.

Antalet besök är individuellt men vanligtvis behövs 3-6 besök, med några veckors mellanrum, för bestående resultat. De 2 första besöken är dock de viktigaste för att komma åt de största obalanserna i kroppen och få kompenserande muskler att slappna av.

Ditt resultatet är beroende av hur mycket du tränar, jag ger dig övningarna och stödet att lyckas!

Målet är att du får bra kroppskännedom och övningar så att du på egen hand kan hålla dig rörlig och besvärsfri.

Återbesök

1,5h 1350kr

Vid ett återbesök görs en ny funktions- och hållningsanalys och vi går igenom övningarna från föregående program så att de utförs rätt. Ditt individuella träningsprogram ses över och du får en ny version. Övningarna utförs sedan hemma fram till nästa besök.  

Ditt resultatet är beroende av hur mycket du tränar, jag ger dig övningarna och stödet att lyckas!

Målet är att du får bra kroppskännedom och övningar så att du på egen hand kan hålla dig rörlig och besvärsfri.

Kristin leder tydligt och lugnt och de ibland till synes små rörelserna ger stor effekt. Ont försvinner och jag får en bättre rörlighet, hållning och känsla av lätthet. Helt underbart!

Marie

Träningsmetoden är mjuk med små rörelser men som ger tydligt resultat i musklerna. Kristin har en särskilt fin och lättförståelig förmåga att förmedla instruktioner under träningspasset. Kommer fortsätta gå regelbundet på dessa pass och kan varmt rekommendera Spira Postural!

Sandra

Deltagare i gruppträningen

Nyfiken äldre sjukgymnast gör många intressanta upptäckter i kroppen, guidad av dig Kristin. Tack.

A-K G